Book a return trip with the code SUMMER24 and save up to 25% on departures from Travemünde or up to 20% from Rostock!

rostock-hamn-färja-ttline

Rostock – mycket mer än bara Bordershop

Kajerna och gågatorna har en Medelhavskänsla på sommaren och de många uteserveringarna sjuder av liv på somrarna. Rostock välkomnar sina gäster året runt i form av rikligt kulturutbud, elegant shopping och många mysiga restauranger. En vänlig stad med något för alla där inte minst prislappen kan anpassas till egna plånboken. Ni är alltid hjärtligt välkomna hit!

- Ebba Sass, Rostock Turistinformation

 

Här finns bra shopping och vackra gotiska kyrkor

- framför allt i den historiska och trevliga innerstaden som även erbjuder caféer och restauranger. Man kan även bege sig till shoppingcentret Warnow Park som ligger mellan Warnemünde och innerstaden. Den här vackra hansastaden utstrålar romantisk och maritim karaktär. 

Gamla Stan i Rostock

- bildar en vacker kuliss med sina typiska lysande tegelstensbyggnader från hansatiden och är väl värda ett besök. Upplev stadens 700 år gamla gotiska rådhus och den gotiska Marienkirche. Ett besök till det gamla fyrtornet i Warnemünde som är ett av stadens mest bekanta landmärken är definitivt värd din tid.

I de gamla välbevarade fiskarstugorna i stadsdelen Warnemünde hittar man små butiker, fiskmarknader, kaféer och restauranger, och på Alter Strom kan man gå runt och njuta av miljön kring fiskebåtar och segelfartyg.

 

Perfekt minisemester på sommaren! 

Staden erbjuder i sommartid massor av uteserveringar som förutom god mat & dryck även erbjuder en härlig medelhavskänsla. Varma sommardagar kan du med fördel spendera i Warnemünde. Här finns ett populärt havsbad med en 15 kilometer lång sandstrand och en strandpromenad med små fiskarstugor, fiskmarknad och segelbåtar.

 

Sevärdheter i Rostock

Universitetets botaniska trädgård, sjöfartsmuseet i IGA parken, Rostocker Heide från trädgårdsutställningen 2003 och Rostocks Zoo med djur från hela världen. Det finns även cykel- och vandringsled på Rostock Heide öster om Warnow.
Det årliga arrangemanget HanseSail bör alla någon gång få uppleva. Under första helgen fylls hela staden med allt från hängivna båtentusiaster till nyfikna turister.

Ånglokomotivet Molli

Från Bad  Doberan till Kühlungsborn tuffar det gamla ånglokomotivet "Molli" fram. Tåget, som byggdes 1886 för att bl.a transportera  turister från inlandet till kusten, är idag en stor turistattraktion.  Det är inte bara ett efterfrågat fotomotiv, man kan än idag åka bland trånga gator inne i städerna för att sedan färdas längs med underbara landskap den 15,4 km långa sträckan. 

Våra bästa biljetter till Rostock

Rabatterade tur/retur-biljetter, familjebiljetter, paketresor m.m.

Välj resa till Tyskland

Paypal Diners Club Mastercard Visa