🍽️ taikome nuolaidą iš anksto užsakomam maitinimui. Sutaupyk ir keliauk be rūpesčių!

Green Ship 02 vas. 2023

Pradedamas eksploatuoti naujas „Green Ship“ koncepcijos laivas

Liubekas-Travemiundė – 2023 metų sausio 23 dieną, pirmadienio vakare naujasis „TT-Line“ kompanijos keltas „Peter Pan“ pirmą kartą prisišvartavo prie „Skandinavienkai“ terminalo krantinės Travemiundėje. Antrasis Liubeke įsikūrusios keltų bendrovės „Green Ship“ koncepcijos laivas papildo laivyną, kuriame dabar jau – devyni laivai. Pirmasis laivo išvykimas iš Travemiundės į Treleborgą įvyko sausio 31 d. naktį, ir toliau jis teiks keltų paslaugas laivybos kompanijos maršrutuose.

Laivo kelionė iš gamyklos į Baltijos jūrą truko 53 dienas ir suteikė keletą galimybių nuodugniai patikrinti laivo tinkamumą eksploatuoti jį esant vėjuotoms ir prastoms oro sąlygoms, o taip pat buvo atliekami likę vidaus įrengimo darbai. Per pastarąsias kelias dienas Travemiundės uosto krantinėje laivas buvo galutinai paruoštas darbui.

Būdami ekologiškiausi „TT-Line“ keltų kompanijos istorijoje „Green Ship“ koncepcijos laivai gali pasiūlyti patogias ir tvarias keliones, bei daug erdvės tiek vidiniuose, tiek išoriniuose deniuose. Naujasis „Peter Pan“, talpinantis 800 keleivių ir savo deniuose turintis 4000 pakrovos metrų, yra antrasis tokio dydžio laivas „TT-Line“ laivyne. Jo seserinis laivas „Nils Holgersson“ buvo pradėtas eksploatuoti praeitų metų balandžio mėnesį.

„Naujuose laivuose savo svečiams galime pasiūlyti šiuolaikišką ir kartu aplinką tausojančią keltų patirtį“, – sako generalinis direktorius Bernhard J. Termühlen. Naujasis „Peter Pan“ taip pat, kaip ir konstrukcija identiškas jo seserinis laivas, stebina apgalvotu interjero dizainu. Keleiviams čia skirtos 245 modernios ir erdvios, skirtingų kategorijų kajutes. Įrengdama šeimos zoną ir vaikų žaidimų kambarį, kompanija rūpinosi keliaujančiomis šeimomis ir jų malonia patirtimi. Laive taip pat laukiami keliautojai su augintiniais, čia numatyta erdvė ir jiems.
Pažymėtina, jog laivybos kompanija džiaugiasi ne tik dėl laivo „Peter Pan“ eksploatacijos pradžios padidėjusiais transportavimo pajėgumais, bet ir tuo, kad laivynas tampa vis draugiškesnis aplinkai. „Kompanijos „TT-Line“ aplinkosauginis sąmoningumas yra stiprus. Jau daugelį metų stengiamės gerinti savo laivų eksploatacines savybes. Todėl didžiuojamės, kad per metus sėkmingai integravome savo du naujus laivus: „Nils Holgersson“ ir „Peter Pan“ į laivyną, šitaip gerokai pagerindami mūsų flotilės paliekamą aplinkosauginį pėdsaką", – aiškina generalinis direktorius Bernhard J. Termühlen.

Be to, kad naujieji „Green Ships“ koncepcijos laivai gali būti varomi suskystintomis gamtinėmis dujomis (SGD), juose įdiegtos ir kitos į ateitį orientuotos technologijos, kurių daugiau nei 90 proc. pristatė ir įgyvendino Europos tiekėjai. Pavyzdžiui, naujausios kartos keltai turi energiją taupančias oro kondicionavimo ir šilumos išsaugojimo sistemas, mažinančias energijos poreikį. LED šviesos šaltiniai užtikrina iki 80 proc. mažesnes energijos sąnaudas apšvietimui. Nauja programa, kuri remiasi dirbtiniu intelektu, apskaičiuoja efektyviausią greitį, atsižvelgdama į oro sąlygas, laivo grimzlę, vandens gylį, kuro suvartojimą ir numatomą atvykimo laiką.

Naujasis „Green Ship“ yra jau šeštasis laivas bendrovės istorijoje, pavadintas „Peter Pan“ vardu. Ankstesnis „Peter Pan“ buvo pervadintas „Tinker Bell“ vardu bei lieka laivyno dalimi. 2018 m. jis buvo pailgintas 30 metrų, sumažinant išmetamųjų teršalų kiekį vienam gabenamo krovinio vienetui iki 25 proc. Nuolat modernizuodama laivus, laivybos kompanija užtikrina, kad esamas laivynas taip pat būtų kuo ekologiškesnis.

Užsakyti

Nepraleiskite mūsų specialių pasiūlymų - užsiprenumeruokite „TT-Line“ naujienlaiškį.

Prenumerata

Paypal Mastercard Visa Diners Club