Obsługa Klienta i rezerwacje:

INFOLINIA
Polska z tel.stacjonarnych i kom.:
703 203 031 (1,29 PLN/min)

Z zagranicy:

Godziny otwarcia:

pon. - pt. 08:00 - 18:00
sob. 09:00 - 16:00

ndz. 08:00 - 14:00

PL

TT-Line zwiększa możliwości przewozowe na połączeniu Polska-Szwecja o 50%

Data: 2014-08-25
TT-Line zwiększa możliwości przewozowe na połączeniu Polska-Szwecja o 50%; od dnia 1 września będzie oferować 17 rejsów dziennie pomiędzy kontynentem, a południową Szwecją.

TT-Line nadal inwestuje w ochronę środowiska

Lübeck-Travemünde, sierpień 2014

W 2014 roku TT-Line otworzyło nowy serwis promowy pomiędzy Świnoujściem, a Trelleborgiem w południowej Szwecji, oferując z Polski do Szwecji 12 rejsów tygodniowo. Z uwagi na duże zainteresowanie ze strony klientów frachtowych i pasażerów zainteresowanych przeprawami promowymi do Szwecji, TT-Line, od 1 września 2014 będzie oferować aż 20 rejsów tygodniowo na połączeniu Świnoujście-Trelleborg.

Nowy rozkład rejsów został opracowany wspólnie z klientami i dostosowany do przewidywanego popytu. "Jesteśmy zadowoleni, że możemy zaoferować więcej rejsów i tym samym lepsze rozwiązania dla naszych klientów, szczególnie w tzw.dni ładunkowe", mówi Hannes Conzen, Dyrektor Zarządzający TT-Line. Dziesięć razy w tygodniu TT-Line będzie łączyć dwa porty bałtyckie według następującego rozkładu:

Świnoujście-Trelleborg Trelleborg-Świnoujście

16:00

08:00

16:00

Na linii Świnoujście-Trelleborg TT-Line eksploatuje prom m/s NILS DACKE, który posiada 163 kabiny oraz 2200 metrów linii ładunkowej. "W szczególności Załoga promu NILS DACKE i nasze nowe biuro w Świonujściu istotnie przyczyniły się do dobrego startu naszego nowego połączenia promowej, tak więc zwiększenie zdolności przewozowych na połączeniu Świnoujście-Trelleborg jest logicznym krokiem," wyjaśnia Bernhard J.Termühlen. „Sukces nowego połączenia promowego nie jest niespodzianką, został wypracowany, a w sytuacji ciągłego rozwoju gospodarczego Polski, którego barometrem jest właśnie transport, konsekwentne zwiększenie okazji załadowczych dla klientów, jest uzasadnione” – konstatuje Aneta Wencel.

Zgodnie z jesiennym rozkładem, który wchodzi w życie od dnia 1 września, linia promowa Travemünde-Trelleborg będzie oferowała niezmienioną liczbę rejsów, aby zapewnić stały rozkład dla przewozów intermodalnych na tym połączeniu. Na połączeniu Rostock-Trelleborg będą częściej kursowały promy premium Nils Holgersson i Peter Pan i z dniem 1 września wzrośnie ilości rejsów, na które jest największe zainteresowanie ze strony pasażerów na trasie Travemünde-Rostock i Rostock-Travemünde.

TT-Line nadal inwestuje w ochronę środowiska: instalacja tzw. scrubberów na m/s ROBIN  HOOD.

Na początku sierpnia 2014 prom m/s ROBIN HOOD został dostosowany do nowych wymogów konwencji MARPOL (Załącznik VI) dotyczącej ochrony środowiska i podczas 18-dniowego postoju stoczniowego na statku został zainstalowany system oczyszczania spalin (instalacja do odsiarczania spalin), tj. urządzenie Hybrid Scrubber (oczyszczacz hybrydowy) firmy Wärtsilä. Do końca roku instalacja będzie testowana w bieżącej eksploatacji, aby od 01.01.2015 roku mogła być niezawodnie użytkowana i spełniała wymagania TT-Line w zakresie ochrony środowiska. Więcej informacji

Informacja o TT-Line
TT-Line, od ponad 50 lat operując flotą 6 nowoczesnych promów oferuje do 17 rejsów każdego dnia, łącząc największe niemieckie porty bałtyckie, Rostock i Travemünde oraz polski port Świnoujście z najważniejszym terminalem promowym w południowej Szwecji – Trelleborgiem. TT-Line przewozi rocznie ponad 630 tysięcy pasażerów, 100.000 samochodów osobowych i 330.000 samochodów ciężarowych, co czyni firmę niekwestionowanym liderem na rynku usług promowych pomiędzy Niemcami, Polską a Szwecją . Dzięki swemu doświadczeniu stanowi synonim niezawodności, doskonałej jakości i trwałości. Wysoka jakość usług oraz ochrona środowiska to zasady, na których prywatna grupa żeglugowa TT-Line buduje swoją działalność. Zatrudnia ponad 600 pracowników, roczne przychody wynoszą około 140 mln €. Niemieccy przedsiębiorcy dr Arend Oetker i dr Bernhard Termühlen, mają równe udziały w Trampschiffahrt GmbH & Co. KG, spółki holdingu TT-Line.

TT-Line GmbH & Co. KG

Zum Hafenplatz 1, 23570 Lübeck-Travemünde, Tel. +49 4502-801 452,