Obsługa Klienta i rezerwacje:

INFOLINIA
Polska z tel.stacjonarnych i kom.:
703 203 031 (1,29 PLN/min)

Z zagranicy:

Godziny otwarcia:

pon. - pt. 08:00 - 18:00
sob. 09:00 - 16:00

ndz. 08:00 - 14:00

PL

Żeglarski weekend w Świnoujściu

Data: 2015-08-10

Najlepsi żeglarze świata będą rywalizowali w regatach Świnoujście Match Race – ISAF Cup, których partnerem jest TT-Line.

Mistrzowskie zmagania będzie można oglądać w połowie sierpnia, w dniach 14.06-16.08, podczas święta morza Sail Świnoujście.

- Świnoujście Match Race to regaty zaliczane do Pucharu Świata. Na starcie będzie można zobaczyć całą plejadę najlepszych polskich zawodników z Przemkiem Tarnackim, 5 krotnym Mistrzem Polski i Mistrzem Świata w klasie Micro, oraz czołowych sterników świata z Nowej Zelandii, Tajlandii, Chorwacji, Finlandii, Szwajcarii, Irlandii i Francji. Podczas 3 dni rozegranych zostanie ponad 60 wyścigów – komentuje Maciej Cylupa, przedstawiciel organizatora regat.

Niewątpliwą zaletą regat jest to, że odbędą się one w samym sercu miasta – przy wybrzeżu Władysława IV. W ten sposób kibice będą mogli z bliska przyglądać się kolejnym etapom sportowej rywalizacji.

Partnerem Mistrzostw Świata Świnoujście Match Race jest firma TT-Line.

- Jest to wyjątkowa okazja do tego, by wesprzeć tak widowiskową, światową i o unikalnej randze, sportową imprezę. Jesteśmy obecni, jako firma żeglugowa,  już od ponad roku w Świnoujściu, a regaty żeglarskie są szalenie interesującym i atrakcyjnym wydarzeniem, będą komentowane na żywo dla publiczności - mieszkańców i turystów odwiedzających miasto. Dlatego nie mogło nas tu zabraknąć – mówi Aneta Wencel, Dyrektor Zarządzający TT-Line.

Zawodnicy wezmą udział w Regatach o Puchar TT-Line 2015. Ich zmagania będzie można oglądać w dniu 15.08. 2015 roku o godzinie  11.00 – 13.30.

TT-Line będzie również obecne na Sail Świnoujście. Osoby, które  odwiedzą stoisko TT-Line mają szansę wygrać rejs do Szwecji. Na nabrzeżu na dzieci czekać będzie „zacumowany” Nils Dakuś – ogromna, dmuchana zabawka- statek a pełnomorski prom Nils Dacke, kursuje na linii Świnoujści-Trelleborg.

Imprezy żeglarskie podczas weekendu 14-16.08.2015r. w Świnoujściu:

• Regaty o Puchar TT-Line 2015
  • Świnoujście Match Race – ISAF Cup
  • SAIL ŚWINOUJŚCIE

PROGRAM ŚWINOUJŚCIE MATCH RACE 2015

Czwartek, 13 sierpnia

12.00 – 19.00 rejestracja załóg, treningi

Piątek, 14 sierpnia

10.30 – 18.00 wyścigi eliminacyjne

Ok 20.00 – welcome grill

Sobota, 15 sierpnia

10.00 – 18.00 wyścigi eliminacyjne i ćwierćfinały